Pasta słonecznikowa w różnych wersjach.

01:09:00


WERSJA NR 1 :)
  • Szklanka ziaren łuskanych ziaren słonecznika
  • Ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżka sosu sojowego
  • Łyżka oleju
  • Trochę kolendry

Nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni i małym ogniu, aż zmienią kolor na lekko złoty. Następnie wszystkie składniki blendujemy, na końcu dodając sól, pieprz, kolendrę – w ilości wg własnego uznania.


WERSJA NR 2 :) 
  • Szklanka łuskanych ziaren słonecznika
  • 2 średnie cebule
  • Olej do smażenia
  • Sól

Pestki wkładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem do wysokości ziaren i odstawiamy na 5 minut pod przykryciem.  Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju i smażymy na nim cebulę aż się zarumieni. Słonecznik odcedzamy, dodajemy cebulę i blendujemy dodając sól na gładką masę. Jeśli jest za sucha można dodać trochę oleju lub oliwy. Próbujemy i doprawiamy wg uznania. 

WERSJA NR 3 :) 
Próbowaliśmy jeszcze wersję pierwszą z dodatkiem duszonej cukinii i pomidorów oraz przyprawy curry.


SMACZNEGO!!!

You Might Also Like

0 comments

Facebook

Napisz

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *